PAG-i tábor

Végzős tanulóink, Benkovics Boglárka és Pribér Lara élményekben gazdagon érkeztek meg július 6-án a horvát nyelvi táborból, melyet az Országos Horvát Önkormányzat szervezett Pag szigetén, Vlašićiban. Az egyhetes nyelvi tábor gazdag programokkal, nyelvi gyakorlatokkal, természetben gazdag látványosságokkal szolgált. A tábori foglalkozásokon elsajátított ismereteiket megtapasztalhatták a Paklenicai Nemzeti Parkban, Pag és Zadar városában. Különleges érdekesség volt a Ninben található sópárló, ahol meg is kóstolhatták a lepárlással keletkezett tengeri sót. A „Játék határon túl” program keretében a túrázást, nyelvtanulást és kirándulást különleges és szórakoztató játékok egészítették ki. Az itt szerzett barátoktól abban az élményekkel teli reményben váltak el, hogy hamarosan találkoznak. Ez a vágyuk teljesülhet, hiszen jövőre is lehetőségük lesz a helyi Horvát Kisebbségi Önkormányzat támogatásával újra találkozni az országos táborban.

            „Nem felejtjük el soha ezt a hét napot!” – búcsúztak örömmel és köszönettel lányaink. Kaphat-e ennél nagyobb elismerést egy pedagógus?

Köszönet a diákoknak, tanáraiknak, Mándity Dragicának, Bende Edmondnak és a rövid ideig tanító Kühnné Sibalin Magdolnának, aki a táborba is elkísérte őket.

Fotók a galériában ide kattintva megtekinthetők.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.