Weöres Sándor területi vers- és prózamondó verseny, rajzverseny

A Tököli Weöres Sándor Általános Iskola hagyományai közé tartozik, hogy évente, a Weöres Sándor-nap keretében megrendezünk egy területi vers- és prózamondó versenyt és versillusztrációs versenyt. Idén 2024. 03. 27-én, 9 órától került erre sor.

A rajzok már korábban beérkeztek, 6 környékbeli iskolából több, mint 96 munkát kellett korcsoportok szerint értékelnie a zsűrinek. A legjobb művekből kiállítást tekinthettek meg a látogatók a Tököli Művelődési Központ és Könyvtárban, ahol a vers- és prózamondó versenyt is megrendeztük. A Szárny-nyitogató Alapfokú Művészeti Iskolával és a művelődési központtal évek óta együttműködik az iskola annak érdekében, hogy ez a területi rendezvény igazán színvonalas legyen.

A pályázók a szerelem, szeretet, barátság témakörből válogathatták ki az előadandó műveket.

A megnyitó ünnepségen a művészeti Iskola és intézményünk tanulói, tanárai megzenésített verseket adtak elő. Solymosi Nikolett igazgató asszony megnyitó beszédét követően két helyszínen négy korcsoportban versenyeztek az előadók. A zsűrikben iskolánk jelenlegi és nyugdíjas tanárai értékelték a produkciókat.

A kistérség 7 iskolájából érkezett versenyzők és kísérőik felfrissíthették magukat a vendéglátás során, amíg a zsűri tagjai döntöttek a helyezésekről. Az ünnepélyes eredményhirdetésre már a rajzverseny győztesei is megérkeztek. Hoffman Pál polgármester úr segítségével osztottuk ki a díjakat.

Nagy népszerűségnek örvendő, színvonalas versenyen vehettünk részt. Köszönjük minden szervező tanár és tanuló munkáját!

Fotók megtekinthetők a galériában ide kattintva.

Kategória: Hírek | A közvetlen link.