Tanulói jogviszony igazolása

Tisztelt Szülők!

Tájékoztatás!

A családok ügyintézésének egyszerűsítésével összefüggő egyes törvények módosításáról szóló 2023. évi XXVIII. törvény rendelkezései szerint a köznevelésben, szakképzésben és felsőoktatásban tanuló személyek esetében:

A tankötelezettség időtartama alatt, annak a tanévnek a végéig, amelyben a tanuló a tizenhatodik életévét betölti, a tanulói jogviszony igazolása – törvényben vagy kormányrendeletben meghatározott kivétellel – a szülőtől, a törvényes képviselőtől, a tanulótól nem kérhető. A fenti bekezdésben foglalt tanévet követő évtől a tanulói jogviszony – törvényben vagy kormányrendeletben meghatározott kivétellel – érvényes diákigazolvánnyal igazolható.

A 16. életévüket betöltött tanulók esetében (a 16. életév betöltését követő tanévtől) a tanulói jogviszony érvényes diákigazolvánnyal vagy az azt helyettesítő, OKTIG rendszerből kiállított QR kódos igazolással igazolható.

Kérjük a szülőket, hogy szíveskedjenek diákigazolványt igényelni, amennyiben egyes szolgáltatások vagy ügyintézések miatt erre szükségük van!

Solymosi Nikolett

igazgató

Kategória: Hírek | A közvetlen link.