Pályázati eszközeink

uPointer 2

Ez az eszköz úgy használható, mint egy interaktív tábla, csupán csak egy projektor kell hozzá, és némi falfelület. A számítógép kivetített képét az eszköz felismeri, és letapogatja, ami után egy speciális toll segítségével bárhol (sima tábla, fal, stb.) intraktív formában dolgozhatunk tovább.

Az eszközből az iskola 6 darabot szerzett be.

További információ: http://www.encotrade.hu/upointer-termek

Acer One 10 tabletek

Ezek a tabletek igazából kis méretű laptopok (netbook). A kijelzőjük érintőképernyős, és a billentyűzet egyszerűen leválasztható, így valóban használható tabletként is, akinek kényelmesebb így. Az eszközökön Windows operációs rendszer fut, így az asztali gépeinkkel teljesen kompatibilisek.

A tabletből 20 darabot kaptunk.

Lenovo V330 notebook

Ezek a hordozható számítógépek kétféle konfigurációval érkeztek hozzánk. Az egyik típus nagy teljesítményű, Intel i7 processzorral, 8 GB memóriával és 256 GB SSD háttértárolóval a nagyobb rendszerigényű multimédiás szoftverek zökkenőmentes futtatására alkalmazhatók. A másik konfigurációban Intel i3 CPU, 4 GB RAM és 1 TB merevlemez található. Ezek a gépek egyaránt használhatóak a tanórákon, valamint a pályázathoz kapcsolódó adminisztrációs munkákhoz is.

Az i7 konfigurációból négy, az i3-ból 6 gépet kaptunk.

Genius SP-HF1250B hangszórók

A hangszórókat a jobb hangzás érdekében igényeltük. A legtöbb esetben a hordozható számítógépek vagy projektorok beépített hangszórója nem elegendő ahhoz, hogy egy egész osztályteremben hallható legyen a hang, így szükségesnek láttuk ezeknek az eszközöknek a beszerzését. Négy garnitúrát kaptunk belőlük.

Genius HS-M505X fejhallgatók

Ezeket a fejhallgatókat a tabletekhez vásároltuk. 20 darab érkezett belőlük.

Trust vezeték nélküli prezenter

A prezentációk, előadások alkalmával ezek az eszközök nagyban megkönnyítik a munkát, legyen szó akár a bemutatók továbbításáról, vagy a lézeres mutatóeszköz által a mondanivaló kiemeléséről. Két darabot kaptunk belőlük.

BenQ projektorok

Az eszközparkunkat további, korszerűbb projektorokkal szerettük volna kiegészíteni, ezért rendeltük meg ezeket a nagy felbontású és fényerejű eszközöket. Négy darab érkezett belőlük.

Tablet tároló szekrény

A tableteink tárolását, védelmét, és folyamatos töltöttségét biztosítandó igényeltünk egy könnyen mozgatható tárolószekrényt.