Fenntarthatósági témahét 2018 03.18-22.

Március 18. és 22.-e között csatlakozott iskolánk a fenntarthatósági témahét programjaihoz. 20-án, szerdán autómentes napot hirdettünk az iskolák területén. Március 22. a víz világnapja, ez alkalmából az osztályok ezzel kapcsolatos filmet nézett meg. A filmmel kapcsolatosan tesztet töltöttek ki, melyekkel jó jegyet lehetett szerezni.

    

A hét péntekén projektnapot tartottunk, ahol a gyerekek különböző programokon vehettek részt. Ezek között volt vetélkedő, plakátrajzolás, agyagszobor- és origami készítés, sportvetélkedő, melyek a víz és a természetvédelem téma köré épültek. Az alsó tagozatosoknak meglepetésként flashmobot szerveztünk, illetve csatlakoztak a TeSzedd mozgalomhoz.

  

A felső tagozatos diákok egy órában divatbemutatót tartottak, amelyeken saját, hulladékból  készített ruhákat és a hozzá illő kiegészítőket mutattak be. Alkotásaikat társaik pontozták, illetve tetszésüket hatalmas tapssal fejezték ki. A nap zárásaként Réthy Éva, egy divatcég alapítója és vezetője tartott használt farmerok újrahasznosításával kapcsolatban előadást és bemutatót.

  

A hét zárásaként diákjaink közül többen is csatlakoztak a települési TeSzedd akcióhoz a város és környékén.:)

Kategória: Hírek | A közvetlen link.