TÉMAHÉT A NAPKÖZIBEN

2017. november 27-től december 3-ig
Jeles nap – A FOGYATÉKKAL ÉLŐK VILÁGNAPJA: DECEMBER 3.
MOTIVÁCIÓ:
Az ember nap mint nap találkozik olyan emberekkel, akik valamilyen fogyatékossággal élnek. Ennek ellenére a legtöbben félve közelednek hozzájuk, vagy teljes egészében elkerülik a velük való kontaktust.
Ezért is választottuk ezt a jeles napot, hogy a gyerekek megismerjék és elfogadják ezt az állapotot, és ne idegenkedjenek segítséget nyújtani sérült társaiknak.

PROGRAMJAINKRÓL:
Beszélgetéseket kezdeményeztünk, mesét olvastunk egy vak kislányról. Videón meghallgattuk egy látás- mozgássérült kisfiú énekét ( Kóti Jánoska: Magyarország az én hazám ), aki hangjával közelebb vitt minket, hogy elfogadjuk és értékeljük egymást.
Segítő szervezetet hívtunk, akik mozgássérült kerekesszékes fiatalokkal érkeztek hozzánk. Játékos feladatok során közelítették egymáshoz a sérült illetve ép gyerekek világát. A témahéten készült képek és gyermekmunkák kifejezték az összetartozás élményét is.

 

Programjainkba bekapcsolódtak iskolánk SNI tagozatának napközisei is.
Köszönjük vezetőinknek, hogy lehetővé tették az akadálymentes közlekedést a főbejáratnál és a tornatermet rendelkezésünkre bocsátották.

2017. december 5.                                                                                                 Napközis nevelők

Kategória: Hírek | A közvetlen link.